Bajrang Baan Lyrics pdf : बजरंग बाण एक शक्तिशाली स्तोत्र है जो भगवान हनुमान की स्तुति करता है। यह स्तोत्र किसी भी प्रकार के संकट और बाधाओं को दूर करने के लिए पढ़ा जाता है। बजरंग बाण के पाठ से व्यक्ति को साहस, शक्ति और बुद्धि की प्राप्ति होती है। यह स्तोत्र मंगलवार के दिन पढ़ना विशेष रूप से लाभकारी माना जाता है।
Bajrang Baan Lyrics in Hindi pdf
Click on Download button below
श्री बजरंग बाण पाठ – Bajrang Baan Lyrics in Hindi
॥ दोहा ॥
निश्चय प्रेम प्रतीति ते, बिनय करैं सनमान।
तेहि के कारज सकल शुभ, सिद्ध करैं हनुमान॥
॥ चौपाई ॥
जय हनुमंत संत हितकारी।
सुन लीजै प्रभु अरज हमारी॥
जन के काज बिलंब न कीजै।
आतुर दौरि महा सुख दीजै॥
जैसे कूदि सिंधु महिपारा।
सुरसा बदन पैठि बिस्तारा॥
आगे जाय लंकिनी रोका।
मारेहु लात गई सुरलोका॥
जाय बिभीषन को सुख दीन्हा।
सीता निरखि परमपद लीन्हा॥
बाग उजारि सिंधु महँ बोरा।
अति आतुर जमकातर तोरा॥
अक्षय कुमार मारि संहारा।
लूम लपेटि लंक को जारा॥
लाह समान लंक जरि गई।
जय जय धुनि सुरपुर नभ भई॥
अब बिलंब केहि कारन स्वामी।
कृपा करहु उर अंतरयामी॥
जय जय लखन प्रान के दाता।
आतुर ह्वै दुख करहु निपाता॥
जै हनुमान जयति बल-सागर।
सुर-समूह-समरथ भट-नागर॥
ॐ हनु हनु हनु हनुमंत हठीले।
बैरिहि मारु बज्र की कीले॥
ॐ ह्नीं ह्नीं ह्नीं हनुमंत कपीसा।
ॐ हुं हुं हुं हनु अरि उर सीसा॥
जय अंजनि कुमार बलवंता।
शंकरसुवन बीर हनुमंता॥
बदन कराल काल-कुल-घालक।
राम सहाय सदा प्रतिपालक॥
भूत, प्रेत, पिसाच निसाचर।
अगिन बेताल काल मारी मर॥
इन्हें मारु, तोहि सपथ राम की।
राखु नाथ मरजाद नाम की॥
सत्य होहु हरि सपथ पाइ कै।
राम दूत धरु मारु धाइ कै॥
जय जय जय हनुमंत अगाधा।
दुख पावत जन केहि अपराधा॥
पूजा जप तप नेम अचारा।
नहिं जानत कछु दास तुम्हारा॥
बन उपबन मग गिरि गृह माहीं।
तुम्हरे बल हौं डरपत नाहीं॥
जनकसुता हरि दास कहावौ।
ताकी सपथ बिलंब न लावौ॥
जै जै जै धुनि होत अकासा।
सुमिरत होय दुसह दुख नासा॥
चरन पकरि, कर जोरि मनावौं।
यहि औसर अब केहि गोहरावौं॥
उठु, उठु, चलु, तोहि राम दुहाई।
पायँ परौं, कर जोरि मनाई॥
ॐ चं चं चं चं चपल चलंता।
ॐ हनु हनु हनु हनु हनुमंता॥
ॐ हं हं हाँक देत कपि चंचल।
ॐ सं सं सहमि पराने खल-दल॥
अपने जन को तुरत उबारौ।
सुमिरत होय आनंद हमारौ॥
यह बजरंग-बाण जेहि मारै।
ताहि कहौ फिरि कवन उबारै॥
पाठ करै बजरंग-बाण की।
हनुमत रक्षा करै प्रान की॥
यह बजरंग बाण जो जापैं।
तासों भूत-प्रेत सब कापैं॥
धूप देय जो जपै हमेसा।
ताके तन नहिं रहै कलेसा॥
॥ दोहा ॥
उर प्रतीति दृढ़, सरन ह्वै, पाठ करै धरि ध्यान ।
बाधा सब हर, करैं सब काम सफल हनुमान ॥
भावार्थक
- दोहा
हे अंजनी के पुत्र, बलवान हनुमान, शंकर के पुत्र, बीर हनुमान, तेरे शरीर का रूप भयानक है, तू हमेशा राम का सहायक है।
- चौपाई
हे हनुमान, संतों के हितकारी, हमारी प्रार्थना सुनो। लोगों के कामों में देरी मत करो, जल्दी से उनका कष्ट दूर करो।
जैसे तूने समुद्र को छलांग लगाई, सुरसा के शरीर में प्रवेश किया और उसे फैलाया, आगे जाकर लांकिनी को रोका, उसे लात मारकर उसे स्वर्ग भेज दिया।
तूने बिभीषण को सुख दिया, सीता को देखकर परमपद प्राप्त किया। बाग उजाड़कर समुद्र में डाल दिया, अत्यंत आतुर जमकातर को मार डाला।
अक्षय कुमार को मारकर उसका वध किया, लूम लपेटकर लंका को जला दिया। लंका लाह के समान जल गई, स्वर्ग में जय-जयकार हुई।
अब स्वामी, क्या देर कर रहे हो? अपने हृदय में कृपा करो। जय जय लखन के प्राणदाता, जल्दी से दुखों को दूर करो।
बजरंग बाण के पाठ के लाभ
- बजरंग बाण के पाठ से व्यक्ति को किसी भी प्रकार के संकट और बाधाओं से मुक्ति मिलती है।
- यह स्तोत्र व्यक्ति को साहस, शक्ति और बुद्धि प्रदान करता है।
- यह स्तोत्र व्यक्ति के सभी मनोकामनाओं को पूर्ण करने में सहायता करता है।
- यह स्तोत्र व्यक्ति के जीवन में सुख-शांति और समृद्धि लाता है।
बजरंग बाण के पाठ का विधि-विधान
- बजरंग बाण का पाठ किसी भी समय किया जा सकता है।
- मंगलवार के दिन बजरंग बाण का पाठ करना विशेष रूप से लाभकारी माना जाता है।
- बजरंग बाण का पाठ साफ-सुथरे कपड़े पहनकर करना चाहिए।
- बजरंग बाण का पाठ शांत और ध्यानपूर्ण वातावरण में करना चाहिए।
- बजरंग बाण का पाठ पूरे मनोयोग से करना चाहिए।
Bajrang Baan Lyrics in English
Nishchaya Prema Pratiti Te,Binaya Karai Sanamana।
Tehi Ke Karaja Sakala Shubha,Siddha Karai Hanuman॥
॥ Chaupai ॥
Jaya Hanumanta Santa Hitakari।Suni Lijai Prabhu Araja Hamari॥
Jan Ke Kaja Vilamba Na Kijai।Atura Dauri Maha Sukha Dijai॥
Jaise Kudi Sindhu Wahi Para।Surasa Badana Paithi Bistara॥
Age Jaya Lankini Roka।Marehu Lata Gai Sura Loka॥
Jaya Vibhishana Ko Sukha Dinha।Sita Nirakhi Parama Pada Linha॥
Baga Ujari Sindhu Maham Bora।Ati Atura Yama Katara Tora॥
Akshaya Kumara Mari Sanhara।Luma Lapeti Lanka Ko Jara॥
Laha Samana Lanka Jari Gai।Jaya Jaya Dhuni Sura Pura Maham Bhai॥
Aba Vilamba Kehi Karana Swami।Kripa Karahun Ura Antaryami॥
Jaya Jaya Lakshmana Prana Ke Data।Atura Hoi Dukha Karahun Nipata॥
Jai Giridhara Jai Jai Sukha Sagara।Sura Samuha Samaratha Bhatanagara॥
Om Hanu Hanu Hanu Hanu Hanumanta Hathile।Bairihin Maru Bajra Ki Kile॥
Gada Bajra Lai Bairihin Maro।Maharaja Prabhu Dasa Ubaro॥
Omkara Hunkara Mahaprabhu Dhavo।Bajra Gada Hanu Vilamba Na Lavo॥
Om Hrim Hrim Hrim Hanumanta Kapisa।Om Hum Hum Hum Hanu Ari Ura Shisha॥
Satya Hou Hari Shapatha Payake।Ramaduta Dharu Maru Dhaya Ke॥
Jaya Jaya Jaya Hanumanta Agadha।Dukha Pavata Jana Kehi Aparadha॥
Puja Japa Tapa Nema Achara।Nahin Janata Kachhu Dasa Tumhara॥
Vana Upavana Maga Giri Griha Mahin।Tumare Bala Hama Darapata Nahin॥
Paya Paraun Kara Jori Manavon।Yaha Avasara Aba Kehi Goharavon॥
Jaya Anjani Kumara Balavanta।Shankara Suvana Dhira Hanumanta॥
Badana Karala Kala Kula Ghalaka।Rama Sahaya Sada Pratipalaka॥
Bhuta Preta Pishacha Nishachara।Agni Baitala Kala Marimara॥
Inhen Maru Tohi Shapatha Rama Ki।Rakhu Natha Marajada Nama Ki॥
Janakasuta Hari Dasa Kahavo।Taki Shapatha Vilamba Na Lavo॥
Jai Jai Jai Dhuni Hota Akasha।Sumirata Hota Dusaha Dukha Nasha॥
Charana Sharana Kari Jori Manavon।Yahi Avasara Aba Kehi Goharavon॥
Uthu Uthu Chalu Tohin Rama Duhai।Panya Paraun Kara Jori Manai॥
Om Chan Chan Chan Chan Chapala Chalanta।Om Hanu Hanu Hanu Hanu Hanumanta॥
Om Han Han Hanka Deta Kapi Chanchala।Om San San Sahama Parane Khala Dala॥
Apane Jana Ko Turata Ubaro।Sumirata Hoya Ananda Hamaro॥
Yahi Bajrang Baan Jehi Maro।Tahi Kaho Phira Kauna Ubaro॥
Patha Karai Bajrang Baan Ki।Hanumata Raksha Karai Prana Ki॥
Yaha Bajrang Baan Jo Japai।Tehi Te Bhuta Preta Saba Kampe॥
Dhupa Deya Aru Japai Hamesha।Take Tana Nahin Rahe Kalesha॥
॥ Doha ॥
Prema Pratitin Kapi Bhajai,Sada Dharai Ura Dhyana।
Tehi Ke Karaja Sakala Shubha,Siddha Karai Hanuman॥
Download “Bajrang-Baan-Lyrics.pdf”
Bajrang-Baan-Lyrics.pdf – Downloaded 76 times – 3.14 MB
Read this also: